Rijkdom – door Eric Meerdink

Iedereen heeft er vroeg of laat wel eens mee te maken: de doe het zelf zaak. Soms voor een klein karweitje, soms voor een grotere klus. Soms omdat je wilt, soms omdat je moet.

Iedereen met een eigen huis zal beamen dat je eigenlijk nooit klaar bent met je huis. Enerzijds omdat je te maken hebt met het terugkerend onderhoud, anderzijds omdat onze eigen wensen, over hoe ons eigen paradijsje er uit moet zien, aan veranderingen onderhevig zijn.

Als eigen huis bezitter en fervent doe-het-zelver kom ik dan ook regelmatig over de vloer van de doe het zelf zaak. En net als iedereen ben ik dan ook bekend met de grote doe het zelf ketens zoals de Praxis, Gamma, Karwei etc. die hun grootste aantrekkingskracht hebben door het uitgebreide assortiment dat ze voeren.

In de loop der jaren heb ik dan ook meerdere keren de verschillende ketens aangedaan om daar iets van mijn gading te bemachtigen. Maar de frequentie waarmee ik deze ketens bezoek is steeds minder en minder geworden. En ik weet dat dit een column is en geen advertentie maar dat heeft alles te maken met onze eigen doe het zelf zaak in Bru.

Want naast een behoorlijk ruim assortiment grossiert men daar in klantvriendelijkheid en in vakmanschap! Iedere keer als je daar komt wordt je door de dames en heren zo vriendelijk en vakkundig geholpen dat je alleen daarom al zou gaan “klussen”. En niets is teveel, met hun vergaande service doen ze werkelijk alles om de klanten zo goed mogelijk te helpen.

En met hun vakmanschap en hun uitgebreide werkplaats zijn ze ook in staat om een stuk maatwerk te leveren. Al meerdere keren hebben ze mij daar voor een schappelijke prijs geweldig mee geholpen, terwijl de grote ketens voor iedere zaagsnede die ze zetten een behoorlijke prijs vragen.

Dat we hier net woonden en ik aan de eerste verbouwingswerkzaamheden begon heb ik wel eens gezegd “jammer dat hier geen grote doe het zelf zaak zit”. Nu weet ik beter (het verstand komt met de jaren…) en besef ik over wat voor een “rijkdom” we hier in Bru beschikken met onze eigen doe het zelf zaak.

Om dan toch maar met een reclame slogan te eindigen:

De doe het zelf zaak in Bru: Dat is mijn winkel!

This entry was posted in Nieuwsarchief. Bookmark the permalink.