Wie hebben er zitting in de Dorpsraad…

Nico de Danschutter, voorzitter a.i.

Mijn naam is Nico de Danschutter. Op en top Zeeuw, want ik ben geboren in het Zeeuws-Vlaamse Axel. In Bru woon ik nu alweer ruim 25 jaar. Simpel gezegd, ben ik hier komen wonen omdat ik trouwde. Mijn echtgenote woonde al hier. Ikzelf woonde op dat moment in Rotterdam en wilde na vele jaren Randstad wel terug naar het platteland. Zodoende hebben we besloten om hier te gaan wonen.
Mijn hobby’s zijn museumbezoek, wandelen en een goed boek is zeer zeker ook iets waar ik graag tijd voor vrijmaak.
De reden dat ik besloten heb me beschikbaar te stellen voor de Dorpsraad is een heel eenvoudige: Als dorpsraad kun je een brugfunctie vervullen tussen gemeente en het dorp. Het gaat er –denk ik – voor een dorpsraad om, dat ze oog heeft voor die zaken die een gemeente makkelijk over het hoofd ziet, maar o zo belangrijk zijn voor de leefbaarheid in het dorp.
Nu ik gepensioneerd ben, heb ik de tijd en de mogelijkheid om me daarvoor in te zetten en te proberen om samen met de andere leden van de Dorpsraad er iets moois van te maken.

Christian Uil, penningmeester

Ronic Weijenberg, lid en secretaris a.i.

Mijn naam is Ronic Weijenberg. 57 jaar geleden geboren in Dordrecht, maar al sinds ruim 30 jaar woonachtig in het mooie Bru. Voormalig horeca onderneemster, nu werkzaam in een commerciële baan bij een multinational in Oude Tonge, moeder van 2 twintigers, baasje van 1 hond en kat. De leefbaarheid in onze kern is een zaak van ons allemaal en ik zet me daar graag actief voor in. Ik was reeds eerder 4 jaar secretaris van uw dorpsraad tot mei 2014 en nu zet ik  me weer in om de vele positieve zaken die er op dit moment spelen in het dorp in goede banen te leiden waar het de dorpsraad betreft.

Marja Maaskant, lid dorpsraad

Mijn naam is Marja Maaskant. Ik ben geboren en getogen in Bruinisse. Getrouwd, moeder van 4 kinderen en trotse oma.
Vanaf 1979 t/m 1984 ben ik werkzaam geweest als ambtenaar bij de voormalige gemeente Bruinisse. Toen de kinderen groter waren, ben ik weer terug gekomen op de arbeidsmarkt. Op dit moment ben ik werkzaam bij Geronimo Leatherworks te Bruinisse.
Naast mijn werkzaamheden heb ik ook bestuursfuncties vervuld bij de plaatselijke tennisvereniging Bru-Tén, de CJV en het schoolbestuur van de Christelijke basisschool.De leefbaarheid in Bruinisse gaat me zeer aan het hart. Ik wil me dan ook inzetten voor een leefbaarder Bru voor jong en oud. Ik hoop een schakel te mogen zijn tussen de bewoners van Bru en de Dorpsraad. Het zou mooi zijn wanneer we over een tijdje kunnen zeggen: ‘Goed dat Bru er weer aantrekkelijk uitziet. Voor ons Bruenaars én voor onze gasten!’

Peter Aarnoudse, lid dorpsraad

Mijn naam is Peter Aarnoudse, ik ben geboren in Oud-Vossmeer op het eiland Tholen waar ik een onbezorgde jeugd heb gehad. Na mijn huwelijk met Eline Geluk in 1989 ben ik komen wonen in Bruinisse. Eerst 5 jaar in de Dr. de Kockstraat en nu weer al 25 jaar met veel plezier in de Schipperslaan. We houden van fietsen en lopen ook graag een rondje over het schelpenpad.
Dagelijks ben ik aan het werk in de elektrotechniek, bij een machinebouwer op Goeree-Overflakkee in een leidinggevende functie. Ik ben vader van drie dochters, die alle drie Bruinisse hebben verlaten voor studie en daarna voor hun huwelijk. Inmiddels ben ik opa van een kleinzoon. Na ruim 20 jaar actief geweest te zijn in de lokale politiek doe ik nu nog wat werk voor de kerk en ben ik actief voor het Rode Kruis als bestuurder maar ook als vrijwilliger. Ik draai weer al een poosje mee in de dorpsraad. Het is een enthousiaste groep en dat werkt aanstekelijk. Zo is het leuk om samen wat te betekenen voor de samenleving van Bruinisse.

Rik van Klinken, aspirant lid

Mijn naam is Rik van Klinken, geboren op 19 augustus 1989 in Bru en daar sindsdien altijd blijven wonen. In juni 2018 ben ik getrouwd met Melany en in maart 2019 is onze zoon Collin geboren. Ik ben in 2008 begonnen aan de officiersopleiding van de Koninklijke Marine. Aansluitend heb ik tot en met 2019 gediend. Medio november 2019 ben ik bij Rijkswaterstaat in Vlissingen begonnen. In mijn vrije tijd doe ik graag aan hardlopen, fitness en sloeproeien bij Snoque Deux en houd ik van muziek, lezen, koken en gezellig eten en drinken. Ik wil me graag inzetten binnen de dorpsraad omdat ik daarmee een steentje bij kan dragen aan het welzijn en de leefbaarheid in Bruinisse. Daarnaast wil ik hiermee proberen een brug te slaan tussen de gemeente, de bewoners van Bruinisse en natuurlijk de vele recreanten die ons mooie dorp bezoeken.