Terug- en vooruit kijken – Ronic Weijenberg

Het nieuwe jaar is inmiddels een paar weekjes oud, alle feestdagen zijn achter de rug en het normale leven heeft zijn loop weer genomen.
Tijd om even terug te kijken op een bewogen jaar waarin we van alles voorbij hebben zien komen en waarin uw dorpsraad vaak heeft zitten zwoegen op een zienswijze op alweer een (concept)visie.

Een jaar waarin we, samen met andere partijen, een aantal leegstaande panden hebben opgeleukt met mooie sfeerbeelden om het – momenteel – weinig aantrekkelijke centrum van ons dierbare Bru toch enigszins ‘smoel’ te geven.
2012 begint dan ook slecht wanneer projectontwikkelaar Vinc Batenburg laat weten de plannen voor de ontwikkeling voor de kop van de Nieuwstraat definitief niet te gaan uitvoeren.
Als er een zwarte piet hiervoor moet worden uitgedeeld is die meer op zijn plaats richting het huidige, slechte economische klimaat dan naar de gemeente!

Gelukkig zijn er ook lichtpunten te melden:
we hebben de skatebaan gerealiseerd. Een mijlpaal, want deze stond hoog op het verlanglijstje van veel jeugdige Bruënaren, zo bleek uit de enquête. We gaan hem binnenkort feestelijk openen en hopen dat onze jongeren er veel plezier aan gaan beleven.

We hebben ons, samen met de politiek, succesvol sterk gemaakt voor het doorgaan van Riekusweel IV, omdat wij weten dat er op Bru behoefte is aan luxe nieuwbouwwoningen.

Behalve ‘grote’ zaken zijn er ook kleine successen geboekt: (voorlopig) behoud van het consultatiebureau, plaatsing van een dixi toilet bij de duikplaats aan het Zijpe, een opruimactie van zwerfvuil (gaan we dit jaar ook weer doen), belangrijke stappen gezet in de strijd tegen hondenpoep en aandacht gevraagd voor het misbruik van alcohol door onze jongeren.

Voor 2012 staat de agenda al weer aardig vol. Zo zullen we in samenwerking met gemeente, politie en de organisatie van het Zeeuwse project “Laat Ze Niet Verzuipen” in maart en april een aantal ludieke acties en evenementen op touw zetten ter vergroting van de bewustwording van de gevaarlijke combinatie jeugd en alcohol.
Natuurlijk blijven we ons hard maken om de leefbaarheid van Bru te behouden en te vergroten op allerlei mogelijke manieren.

Maar we zijn maar met zijn 4-en, en het aantal projecten dat wij onder onze hoede hebben is groot. Wanneer u bedenkt dat
– de dorpsraad minimaal uit 7 personen moet bestaan
– zo mogelijk alle lagen van de bevolking moeten zijn vertegenwoordigd
– we dus eigenlijk geen bestaansrecht hebben
– er zonder dorpsraad geen leefbaarheidbudget te verdelen is!
– we met meer handjes nog veel meer goede zaken voor elkaar kunnen krijgen
zult u begrijpen dat we echt meer leden nodig hebben.
U levert enkele uurtjes vrije tijd in per week, maar u krijgt er zoveel voor terug! U zult uw netwerk uitbreiden, interessante bijeenkomsten bezoeken en u echt verdienstelijk kunnen maken voor een leefbaarder Bru.

Wacht niet langer en meldt u aan via de website (info@dorpsraad-bruinisse.nl) In Nieuwerkerk is het gelukt de dorpsraad weer op sterkte te brengen, dus kom op: Bru heeft u nodig!
Ik wens u een fantastisch, gezond en gelukkig 2012!

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.