Gemeenteberichten voortaan in “WereldRegio”

Het zal u niet ontgaan zijn dat sinds februari van dit jaar gemeente Schouwen-Duiveland het gemeentenieuws niet meer publiceert in weekkrant Ons Eiland, maar in nieuwsblad WereldRegio. Dit heeft voor bewoners in het buitengebied tot gevolg dat zij Ons Eiland niet meer thuis bezorgd krijgen.

Bijna iedere gemeente heeft wel een of meerdere huis-aan-huisbladen. Binnen de gemeente Schouwen-Duiveland was Ons Eiland (een uitgave van Wegener) lange tijd de enige speler. Voor u was het dan ook al lange tijd de normaalste zaak van de wereld dat het gemeentelijke nieuws in Ons Eiland stond en dat dit huis-aan-huis-blad bij u thuis bezorgd werd. Het is overigens niet gebruikelijk dat huis-aan-huisbladen ook in het buitengebied bezorgd worden. Bij het aangaan van het contract tussen de gemeente Schouwen-Duiveland en Ons Eiland is destijds echter afgesproken dat Ons Eiland ook in het buitengebied bezorgd zou worden. Sinds dat de gemeente het nieuws en de publicaties niet meer in Ons Eiland plaatst, heeft Wegener na opzegging van het gemeentelijk contract uit kostenoverweging besloten de bezorging in het buitengebied te stoppen.

Waarom WereldRegio?

De belangrijkste overweging om over te stappen naar WereldRegio is een besparing van kosten. Uit een offertetraject kwam WereldRegio als voordeligste uit de bus. Jaarlijks levert dit voor de gemeente een aanzienlijke besparing op. Nieuwsblad WereldRegio bestaat sinds 2007. Het nieuwsblad heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als toegankelijk en betrokken medium. WereldRegio wordt gemaakt door Uitgeverij JeVanHet uit Zierikzee.

Afhaalpunten

WereldRegio wordt – anders dan Ons Eiland – niet huis aan huis verspreid. Inwoners en andere belangstellenden kunnen iedere vrijdagochtend vanaf 8.00 uur een gratis exemplaar ophalen bij een van de 85 afhaalpunten. Wanneer de voorraad kranten op is bij een afhaalpunt, kunnen mensen dit melden bij WereldRegio via telefoonnummer (0111) 420 776. De kranten worden dan dezelfde dag nog aangevuld. In het gemeentehuis worden de gemeentelijke pagina’s wekelijks opgehangen en ook hier zijn de kranten af te halen. Voor mensen die het nieuws liever digitaal ontvangen is er een e-mailservice. Belangstellenden kunnen zich via info@wereldregio.nl aanmelden voor een gratis e-mailabonnement. Zij ontvangen dan op de dag van verschijnen een pdf van het gemeentenieuws. Het is daarnaast mogelijk om WereldRegio, tegen betaling van de portokosten, thuis gestuurd te krijgen. Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw S. Machielse, Gemeente Schouwen-Duiveland, hoofd afdeling Concernondersteuning, tel. (0111) 452 170.

This entry was posted in Nieuws, Nieuwsarchief. Bookmark the permalink.