Herontwikkeling Dreef/Nieuwstraat

De locatie Dreef/Nieuwstraat is waar voorheen de Lada garage van de firma Bal en de C1000 waren gevestigd.

De garage en de C1000 zijn jaren geleden gesloten en opgekocht voor herontwikkeling. Deze panden zijn samen met de woning aan de Dreef 10 in 2012 gesloopt, met het oog op herontwikkelingsplannen van de nieuwe eigenaren.

De locatie Dreef/Nieuwstraat vormt, naast de locatie Kop Nieuwstraat, een andere belangrijke plek in het centrum van Bruinisse die voor herontwikkeling in aanmerking komt. In het Masterplan is gekozen voor een concentratie van winkelvoorzieningen tussen de Dreef en het Dorpsplein/Kerkplein, waarbij de Nieuwstraat een verbindende straat vormt. Zo kan een compact centrum ontstaan.

In het Masterplan is voorzien in de mogelijkheid voor verplaatsing van de Albert Heijn supermarkt naar de locatie Dreef/Nieuwstraat. Aanvankelijk was dat ook het plan. De eigenaar heeft eind 2016 zijn plan gewijzigd door te kiezen uitbreiding van de supermarkt op de huidige locatie. Dit plan gaat wel gepaard met nieuwbouw op de locatie Dreef/Nieuwstraat. De ontwikkeling zal in een paar fases plaatsvinden, gecombineerd met herinrichting van de openbare ruimte.

Uitbreidingsplannen Albert Heijn supermarkt stap verder

De gemeente heeft met de eigenaar van de Albert Heijn supermarkt afspraken gemaakt om het nieuwe plan voor uitbreiding van de supermarkt en herontwikkeling van de locatie Dreef/Nieuwstraat te kunnen realiseren. De nadere planvorming en uitvoering is opgedeeld in een aantal fases.

In eerste instantie werken we aan het opstellen van een ontwerpbestemmingsplan. Naar verwachting neemt het college van burgemeester en wethouders daarover later dit jaar een besluit. We berichten u daarover te zijner tijd op deze website, maar ook via Wereldregio over de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Fase 1: Uitbreiding Albert Heijn supermarkt

De eigenaar van de supermarkt heeft de wens om een kwaliteitsslag te maken op de huidige locatie door de winkel uit te breiden.  Om dit te kunnen realiseren wordt op de locatie, waar voorheen de woning op het perceel Dreef 10 stond, bebouwd met een nieuw gebouw van maximaal 450 m² waarin de winkels Etos en Gall&Gall een plek krijgen. De bedoeling is om op de eerste verdieping drie appartementen te realiseren. Het winkelpand aan de Dreef 2 wordt met een kleine 200 m² tot een oppervlakte van maximal 1.740 m² vergroot.

Fase 2: Nieuwbouw hoek Dreef/Nieuwstraat

Op de hoek Dreef/Nieuwstraat waar nu tijdelijk een parkeerterrein is aangelegd, komt in een volgende fase een nieuw gebouw (oppervlakte maximaal 250 m²) met een aantal units voor kleinschalige detailhandel of andere commerciële dienstverlening (geen horeca) op de begane grond. De wens is op de verdieping maximaal 6 appartementen te realiseren. Tussen dat gebouw en de bestaande bebouwing aan de Nieuwstraat is nog een nieuw te bouwen woning in de planvorming opgenomen.

Hoe het woonprogramma in zowel fase 1 als 2 er precies uit gaat zien is mede afhankelijk van de nadere uitwerking van het gemeentelijke woonbeleid en de mogelijkheden die de initiatiefnemer in dat kader straks nog kan creëren om woningen te kunnen realiseren. Meer informatie over de Woonvisie 2017-2028 vindt u op de gemeentelijke website.

Herinrichting openbare ruimte omgeving Dreef

Het parkeerterrein dat in het voorjaar van 2018 is aangelegd is tijdelijk. De herontwikkeling van de locatie Dreef/Nieuwstraat gaat gepaard met een ingrijpende wijziging van de openbare ruimte. In het schetsontwerp herinrichting openbare ruimte dat in juli door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld, wordt uitgegaan van het verleggen van de huidige straat de Dreef in noordelijke richting.  Het huidige parkeerterrein wordt uitgebreid. In overleg met de ontwikkelaar bepalen we wanneer we de openbare ruimte gaan herinrichten. Eerst moeten die plannen nog verder worden uitgewerkt.

Nieuwstraat C1000

Hoek Nieuwstraat/Dreef garage Bal

 

Woning Dreef 10

Locatie Dreef 10

Winkelpand AH supermarkt Dreef 2

Huidige situatie straat Dreef en parkeerterrein

Nieuw beoogde situatie straat Dreef en parkeerterrein

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.