Wie hebben er zitting in de Dorpsraad…

 

 

Nico de Danschutter, voorzitter ad interim

Mijn naam is Nico de Danschutter. Op en top Zeeuw, want ik ben geboren in het Zeeuws-Vlaamse Axel. In Bru woon ik nu alweer ruim 25 jaar. Simpel gezegd, ben ik hier komen wonen omdat ik trouwde. Mijn echtgenote woonde al hier. Ikzelf woonde op dat moment in Rotterdam en wilde na vele jaren Randstad wel terug naar het platteland. Zodoende hebben we besloten om hier te gaan wonen.
Mijn hobby’s zijn museumbezoek, wandelen en een goed boek is zeer zeker ook iets waar ik graag tijd voor vrijmaak.
De reden dat ik besloten heb me beschikbaar te stellen voor de Dorpsraad is een heel eenvoudige: Als dorpsraad kun je een brugfunctie vervullen tussen gemeente en het dorp. Het gaat er –denk ik – voor een dorpsraad om, dat ze oog heeft voor die zaken die een gemeente makkelijk over het hoofd ziet, maar o zo belangrijk zijn voor de leefbaarheid in het dorp.
Nu ik gepensioneerd ben, heb ik de tijd en de mogelijkheid om me daarvoor in te zetten en te proberen om samen met de andere leden van de Dorpsraad er iets moois van te maken.

Ronic Weijenberg, lid

Mijn naam is Ronic Weijenberg. 57 jaar geleden geboren in Dordrecht, maar al sinds ruim 30 jaar woonachtig in het mooie Bru. Voormalig horeca onderneemster, nu werkzaam in een commerciële baan bij een multinational in Oude Tonge, moeder van 2 twintigers, baasje van 1 hond en kat en single. De leefbaarheid in onze kern is een zaak van ons allemaal en ik zet me daar graag actief voor in. Ik was reeds eerder 4 jaar secretaris van uw dorpsraad tot mei 2014 en nu zet ik  me weer in om de vele positieve zaken die er op dit moment spelen in het dorp in goede banen te leiden waar het de dorpsraad betreft.

Mirjam Roth, lid dorpsraad

 

Hallo, mijn naam is Mirjam Roth, 19 jaar oud en een echte Bruenaar. Na basisschool Op Dreef in Bru heb ik mijn VMBO diploma behaald op de Prins Maurits in Middelharnis. In juli 2015 heb ik mijn diploma verkoop specialist behaald en ik studeer nu Ondernemend Detailhandel in Rotterdam. Op dit moment werk ik in een heren&dames kledingwinkel in Steenbergen. Ik hoop later een eigen winkel te starten in Bru, zodat mijn dorp weer wat leefbaarder wordt. De leefbaarheid in een dorp is ontzettend belangrijk en ik hoop hier samen met de dorpsraad en met de inwoners aan mee te werken.

Willem-Jan Bosselaar, penningmeester

Hallo allemaal,

Ik ben Willem-Jan Bosselaar. En ik ben 21 jaar oud en woon in Bruinisse. Hier ben ik geboren en getogen. Op dit moment studeer ik Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam (HES). Hier leer ik veel over geldstromen, investeringen, financieringen etc. Vandaar dat ik binnen een bepaald termijn de functie als penningmeester binnen de dorpsraad op mij zal nemen. De kennis die ik gedurende mijn opleiding heb opgedaan kan ik nu voor een klein gedeelte toepassen in de praktijk. Daarnaast werk ik op dit moment bij Restaurant “Bru17” te Bruinisse. Ook voetbal ik bij Bruse Boys 3.

Mijn visie: Ik ben van mening dat we in Bru moeten blijven doen waarin we goed zijn. Denk hierbij aan de visserij, visserijdagen etc. Dit zijn dingen die we hier in Bruinisse moeten koesteren, want dit is wie wij zijn. Daarnaast zou het fijn zijn wanneer de mogelijkheden op het gebied van Horeca wat uitgebreid kunnen worden. Dit omdat wij in de zomer als dorp het toch voor een groot deel van de toeristische sector moeten hebben. Ook vind ik dat we moeten kijken wat de mogelijkheden zijn m.b.t. het dorpscentrum, want op dit moment is dat in mijn ogen soms beschamend.
Dit is in het kort wie ik ben en waar ik voor sta.

Marja Maaskant, lid dorpsraad

Mijn naam is Marja Maaskant. Ik ben geboren en getogen in Bruinisse. Getrouwd, moeder van 4 kinderen en trotse oma.
Vanaf 1979 t/m 1984 ben ik werkzaam geweest als ambtenaar bij de voormalige gemeente Bruinisse. Toen de kinderen groter waren, ben ik weer terug gekomen op de arbeidsmarkt. Op dit moment ben ik werkzaam bij Geronimo Leatherworks te Bruinisse.
Naar mijn werkzaamheden heb ik ook bestuursfuncties vervuld bij de plaatselijke tennisvereniging Bru-Tén, de CJV en het schoolbestuur van de Christelijke basisschool.De leefbaarheid in Bruinisse gaat me zeer aan het hart. Ik wil me dan ook inzetten voor een leefbaarder Bru voor jong en oud. Ik hoop een schakel te mogen zijn tussen de bewoners van Bru en de Dorpsraad.Het zou mooi zijn wanneer we over een tijdje kunnen zeggen: ‘Goed dat Bru er weer aantrekkelijk uitziet. Voor ons Bruenaars én voor onze gasten!’
 

Annelieke, lid dorpsraad

Annelieke, secretaris

Mijn naam is Annelieke Postema en ik ben 29 jaar. Sinds mijn 6e woon ik met veel plezier op Bruinisse. Afgelopen jaar heb ik samen met mijn vriend een huis gekocht in Bruinisse waar wij samen met ons zoontje van 2 wonen.

Ik werk in Middelharnis, op Hernesseroord met mensen met een verstandelijke beperking. Ontzettend leuk en uitdagend werk.

Ik zal u uitleggen waarom ik mij wil aansluiten bij Dorpsraad.
Ik woon met heel veel plezier op Bru, maar ik zie soms ook wel dingen waar ik me aan erger of een bepaalde mening over heb. Ik deed hier dan verder niets mee, en zo veranderde er ook niets.
Dorpslid zijn lijkt mij een uitstekende mogelijkheid om mijn mening kracht bij te zetten en om daadwerkelijk iets te kunnen doen in plaats van alleen ergens iets van te vinden.

De zaken waar ik mij vooral op zal richten zullen de dingen zijn die vooral betrekking hebben op jonge gezinnen. Omdat ik zelf moeder ben van een peuter zijn dit de zaken die betrekking hebben op mijn situatie en daarom kan ik me daar ook enthousiast voor inzetten.