Wie hebben er zitting in de Dorpsraad…

Nico de Danschutter, voorzitter ad interim

Mijn naam is Nico de Danschutter. Op en top Zeeuw, want ik ben geboren in het Zeeuws-Vlaamse Axel. In Bru woon ik nu alweer ruim 25 jaar. Simpel gezegd, ben ik hier komen wonen omdat ik trouwde. Mijn echtgenote woonde al hier. Ikzelf woonde op dat moment in Rotterdam en wilde na vele jaren Randstad wel terug naar het platteland. Zodoende hebben we besloten om hier te gaan wonen.
Mijn hobby’s zijn museumbezoek, wandelen en een goed boek is zeer zeker ook iets waar ik graag tijd voor vrijmaak.
De reden dat ik besloten heb me beschikbaar te stellen voor de Dorpsraad is een heel eenvoudige: Als dorpsraad kun je een brugfunctie vervullen tussen gemeente en het dorp. Het gaat er –denk ik – voor een dorpsraad om, dat ze oog heeft voor die zaken die een gemeente makkelijk over het hoofd ziet, maar o zo belangrijk zijn voor de leefbaarheid in het dorp.
Nu ik gepensioneerd ben, heb ik de tijd en de mogelijkheid om me daarvoor in te zetten en te proberen om samen met de andere leden van de Dorpsraad er iets moois van te maken.

Ronic Weijenberg, lid

Mijn naam is Ronic Weijenberg. 57 jaar geleden geboren in Dordrecht, maar al sinds ruim 30 jaar woonachtig in het mooie Bru. Voormalig horeca onderneemster, nu werkzaam in een commerciële baan bij een multinational in Oude Tonge, moeder van 2 twintigers, baasje van 1 hond en kat en single. De leefbaarheid in onze kern is een zaak van ons allemaal en ik zet me daar graag actief voor in. Ik was reeds eerder 4 jaar secretaris van uw dorpsraad tot mei 2014 en nu zet ik  me weer in om de vele positieve zaken die er op dit moment spelen in het dorp in goede banen te leiden waar het de dorpsraad betreft.

Marja Maaskant, lid dorpsraad

Mijn naam is Marja Maaskant. Ik ben geboren en getogen in Bruinisse. Getrouwd, moeder van 4 kinderen en trotse oma.
Vanaf 1979 t/m 1984 ben ik werkzaam geweest als ambtenaar bij de voormalige gemeente Bruinisse. Toen de kinderen groter waren, ben ik weer terug gekomen op de arbeidsmarkt. Op dit moment ben ik werkzaam bij Geronimo Leatherworks te Bruinisse.
Naar mijn werkzaamheden heb ik ook bestuursfuncties vervuld bij de plaatselijke tennisvereniging Bru-Tén, de CJV en het schoolbestuur van de Christelijke basisschool.De leefbaarheid in Bruinisse gaat me zeer aan het hart. Ik wil me dan ook inzetten voor een leefbaarder Bru voor jong en oud. Ik hoop een schakel te mogen zijn tussen de bewoners van Bru en de Dorpsraad.Het zou mooi zijn wanneer we over een tijdje kunnen zeggen: ‘Goed dat Bru er weer aantrekkelijk uitziet. Voor ons Bruenaars én voor onze gasten!’